В Авакова провели обшуки стосовно гвинтокрила, на якому у Броварах загинули керівники МВС

Обшуки провели не лише вдома в ексурядовця, а й за кількома адресами, які пов'язані з Аваковим

Правоохоронці провели обшуки у Арсена Авакова, екс-міністра внутрішніх справ, в рамках провадження, відкритого за фактом аварії гвинтокрила в Київській області, у якій загинуло чинне керівництво МВС. Про це Аваков зазначив у коментарі "Суспільному", передають "Коментарі".

За його словами, правоохоронці завершили обшук для встановлення обставин падіння гелікоптера у Броварах. Вони перевірили контракти Airbus Helicopter, укладені 6 років тому, і нічого, як розповідає Аваков, не виявили. Це сталося з огляду на те, що контракти затверджувалися урядом і парламентом. Під час обшуків правоохоронці відпрацювали одну з робочих версій.

Обшуки пройшли не лише вдома у колишнього урядовця, але й за кількома адресами, пов'язаними з Аваковим.

Нагадуємо, що керівники Міністерства внутрішніх справ летіли гвинтокрилом ДСНС у відрядження в одну з "гарячих" точок. В авіакатастрофі у Броварах загинули всі, хто перебував на борту гвинтокрила.

За словами Генерального прокурора України Андрія Костіна, Генеральна прокуратура вивчає всі можливі версії трагедії за участі гвинтокрила в Київській області. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ.

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат пояснив, що існують різні фактори, які могли призвести до трагедії, і що буде створена державна комісія, яка складатиметься з різних авіаційних експертів. Вона розслідуватиме, що сталося і які фактори призвели до катастрофи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися