На Київщині закликали не штрафувати ДТЕК за відключення світла

Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин закликав не штрафувати енергетичну компанію ДТЕК за відключення світла на території Київської області

Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин закликав не штрафувати енергетичну компанію ДТЕК за відключення світла на території Київської області. Про це він заявив під час засідання комісії НКРЕКУ.

За його словами, енергетики з перших днів війни роблять все, щоб українці мали світло. Він нагадав, що у квітні-травні минулого року, коли 70% трансформаторів та мереж Ірпеня були знищені окупантами, енергетики змогли повернути городянам світло за рекордно короткий термін, працюючи днями, ночами та без вихідних.

Нагадаємо, що на території Київської області найближчим часом взагалі не відключатимуть електроенергію — це буде зроблено з метою вимірювання реального електричного навантаження у регіонах. Про це стало відомо із повідомлення, яке публікують оператори систем розподілу.

Відомо, що за розпорядженням Міністерства енергетики, цього дня будуть проведені виміри погодинного активного навантаження на мережі, щоб отримати точну інформацію про обсяги реального споживання регіону.

Від виміряних величин будуть залежати майбутні ліміти, і дані будуть вихідними для формування графіків обмежень. Вимірювання електричного навантаження зроблять у всіх регіонах країни, щоб мати реальну картину прогнозованого споживання у кожному регіоні.

До 10 лютого оператори систем розподілу мають звітувати перед Укренерго та Міненерго. Отже, інформація про погодинне активне електричне навантаження стане основою для перегляду лімітів для кожного регіону окремо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юлия

2 лютого 2023, 10:58

Конечно не штрафовать,их увольнять всех давно пора. И это не только ДТЭК киевской области. Одесситы пишут на странице ДТЭК в фейсбуке,что сотрудники ДТЭК ходят и предлагают за деньги вообще не отключать свет в Одессе в домах,которые готовы платить и это при том,что у остальных одесситов свет есть всего 4 часа в сутки. И никому до этого нет дела.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися