Стало відомо, чому в Київській області не включають вуличне освітлення

Мешканці Фастівської громади скаржаться, що в місті та селах не включають вуличне освітлення

Жителі Фастівської громади регулярно скаржаться у соцмережах на відсутність освітлення у місті та селах. На початку зими рано темніє, тому людям, які повертаються додому з роботи або йдуть у справах, складно пересуватися у темряві. Мер Фастова Михайло Нетяжук повідомив "Фастів City", чому не працює освітлення.

По-перше, Нетяжук нагадав, що рішення про відключення вуличного освітлення прийняв Штаб оборони Київської області. По-друге, "Укренерго" забезпечує певні ліміти потужності по всій Київській області, частина яких направляється ​​в Фастівський район.

Власне, увімкнути вуличне освітлення у місті Фастів можна, звернувшись з клопотанням до Штабу оборони Київської області. Але це означає, що частина встановлених для Фастова лімітів, яка наразі використовується для освітлення будинків та промисловими підприємствами, де люди працюють та отримують зарплатню, використовуватиметься на вуличне освітлення. За словами Нетяжука, освітлення в домівках важливіше, ніж зовнішнє освітлення.

Він додав, що навіть якби вуличні ліхтарі включили, то вони працювали б не всюди - тільки на тих лініях, які мають електропостачання у відповідний період.

Нагадуємо, що вуличне освітлення у Києві та області відключають для економії електроенергії. В таких умовах водії із меншою ймовірністю зможуть легко помітити пішоходів на дорозі чи узбіччі. Один із найефективніших способів уникнути зіткнення з автомобілем – бути помітним у темряві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися