Окупанти, які мародерили в Бучі та Ірпені, здалися в український полон

У полон здалися бійці сумнозвісної бригади окупантів

Десятеро військовослужбовців 155-ї бригади морської піхоти російської федерації, яких помітили в районі міста Вугледар Донецької області, здалися в полон. Йдеться про бійців сумнозвісної окупаційної бригади, яка мародерствувала в Бучі та Ірпені. Про це під час онлайн брифінгу у MilitaryMediaCenter повідомив начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський, передає "Арміяінформ".

Дмитрашківський розповів, що 155-та бригада була відома по Київському напрямку під час наступу окупантів на місто Київ у лютому-березні 2022 року. Вони увійшли до Ірпеня та Бучі. Ці бійці були сумнозвісні своїм мародерством і жорстокістю. Однак бригада була майже повністю знищена на Київщині.

Після відновлення вони з'явилися на Донецькому напрямку, де також були знищені у листопаді 2022 року. А тепер вони знову з'явилися в напрямку Вугледара, де здалися в полон 10 їхніх бійців.

Нагадуємо, що прокурори викрили окупантів, які імітували розстріл цивільного в Ірпені. Вони били потерпілого по тілу і голові та стріляли біля голови, імітуючи вбивство. Потім загарбники завели жертву у двір будинку, де російський солдат направив на потерпілого автоматичну зброю. Імітуючи розстріл, він здійснив дві черги пострілів з обох сторін від жертви, чим завдав чоловікові тяжких моральних і психічних страждань.

Також Служба безпеки України повідомила про підозру римо-католицькому священнику, який заперечував воєнні злочини російських окупантів в Бучі. Факти численних вбивств і катувань людей в Бучі в своїх "промовах" перед вірянами священник називав "постановкою".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися