У Києві кардинально змінять оплату проїзду у транспорті: подробиці

В українській столиці кардинально змінять систему оплати проїзду у громадському транспорті — йдеться про створення електронної картки

В українській столиці кардинально змінять систему оплати проїзду у громадському транспорті — йдеться про створення електронної картки. Про це стало відомо із офіційної заяви заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Оленіча.

За його словами, цього року заплановано введення електронної карти, яка буде мультиінструментом і забезпечить, у тому числі, використання смартфонів як проїзні квитки.

Сьогодні це можна робити за допомогою Google Pay та Apple Pay банківською карткою для разових поїздок. Він зазначив, що в майбутньому це вже буде цифрова, трансформована на смартфон карта, яка дозволить повністю відмовитися від пластику.

Нагадаємо, що в українській столиці запускають курсування двоповерхових німецьких автобусів — запустити на автобуси, які надійшли гуманітарною допомогою з Німеччини, вирішили на рейси з мінімальною кількістю зупинок.  

За даними альтернативного ТГ-каналу "Київпастрансу", перевізник зараз обирає найбільш вдалі напрямки для такого транспорту.

На маршрут курсування вплинуть можливості автобусів заїжджати на транспортні розв'язки і проїжджати всіма мостами. У планах – зробити маршрут магістральним з мінімальною кількістю зупинок для комфорту пасажирів, щоб не довелося часто підніматися та спускатися з другого поверху автобуса.

До виходу в поле автобуси отримають реєстрацію та сертифікацію, а в салонах – встановлять обладнання для зчитування електронних квитків, систему повідомлень та GPS-трекери.

Читайте также