Потужності вистачає: Київ може відновити роботу усіх тролейбусів

Внаслідок дефіциту електроенергії з грудня минулого року у місті не працюють тролейбуси

Потужності електропостачання вистачає, щоб Київ зміг відновити роботу всіх тролейбусів по вихідних. Таку думку висловили в громадській ініціативі "Пасажири Києва".

Через дефіцит електроенергії тролейбуси не ходять у місті з грудня минулого року, а рух трамваїв значно обмежено. Міська влада прийняла свідоме рішення про пріоритетність використання електроенергії населенням над роботою електротранспорту.

Громадська ініціатива звертає увагу на поступове збільшення можливостей споживання електроенергії в столичному регіоні з початку лютого. У той же час, значне зниження споживання у вихідні дні дозволяє використовувати більше електротранспорту, не порушуючи графіки відключень для споживачів.

"Пасажири Києва" наголошують, що якби 130 тролейбусів (стільки ж додаткових автобусів ходять на тролейбусних маршрутах) та 13 трамваїв (які зараз працюють у Києві) вийшли на маршрути, їхнє споживання становило б менше 1% від існуючого ліміту (близько 7 МВт).

Тому громадська ініціатива вважає доцільним використовувати тролейбуси повноцінно у вихідні дні і, можливо, в першу зміну в будні.

Переваги цього рішення:

- Зменшення завантаженості на автопарки та понаднормової роботи водіїв автобусів. Це дозволяє додатково випустити 20-30 автобусів у пікові години на завантажених маршрутах, бо є резервні автобуси, але бракує водіїв.

- Використовуючи тролейбуси замість трамваїв, пасажири не стикаються з незручностями, оскільки маршрути тролейбусів та їх автобусів-дублерів збігаються, на відміну від трамваїв, які часто змінюють маршрути, що може заплутати пасажирів у визначенні, до якої зупинки їм йти.

- Часткове завантаження тролейбусних депо та водіїв, які наразі не працюють.

- Обкатка тролейбусної мережі.

- Робота електротранспорту поза періодом пікового споживання не впливає на незручності в електропостачанні для мешканців.

Звісно, є й недоліки:

- У разі масованого обстрілу енергетичних об'єктів автобуси знову повинні повернутися на свої маршрути.

Таким чином, як вважають "Пасажири Києва", кількість та якість переваг значно переважає недоліки, і можна побачити, що недоліки не є критичними, а лише потребують моніторингу та оперативних рішень.

Тому "Пасажири Києва" просять міську владу запровадити гнучкість у сфері керування транспортом. Зокрема, тролейбуси повинні працювати, принаймні, у вихідні дні, якщо дозволяють умови.

Нагадуємо, що у Деснянському районі української столиці на житловому масиві Троєщина запустили роботу трамваїв, які тимчасово не працювали через відключення електроенергії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

7 лютого 2023, 22:56

Уже хватает мощности? Но отключения продолжаются? Когнитивный диссонанс...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися