У Києві збираються перейменувати парк Чкалова: що потрібно знати

В українській столиці мають намір перейменувати парк імені Чкалова на честь відомого українського поета Василя Стуса

В українській столиці мають намір перейменувати парк імені Чкалова на честь відомого українського поета Василя Стуса. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була опублікована на офіційному сайті Київської міської ради.

За словами автора, настав час прибрати результати операції Кремля щодо встановлення своїх окупаційних імперських маркерів на колишніх захоплених територіях.

“У нашій волі та на нашій совісті відкинути вороже та встановити своє. Сквер Василя Стуса – потужна українська назва для справедливого нагородження вкладу Стуса у справу Незалежності України. На сьогоднішній день Стус недостатньо представлений у топоніміці України, назва на його честь знакового скверу в центрі столиці – гідна та пропорційна його внеску”, – йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, що в українській столиці дали офіційний дозвіл на знесення пам'ятників комуністичним діячам Валерію Чкалову та Миколі Ватутіну – відповідне рішення було ухвалено міністерством культури та інформаційної політики України. Про це повідомив радник міського голови Дмитро Білоцерковець.

За його словами, Міська рада Києва отримала від Міністерства культури та інформаційної політики України дозвіл на демонтаж пам'ятників радянському генералу Миколі Ватутіну та радянському льотчику-випробувачу Валерію Чкалову.

Раніше у Мінкульті рекомендували владі Києва перенести пам'ятник Ватутіну до музею, а також визнати об'єкт відповідним критеріям та ознакам пам'ятника монументального мистецтва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися