З мапи Києва зникли площа та проспект Перемоги

У Києві перейменували ще 31 міський об'єкт

У рамках процесу дерусифікації та декомунізації столична влада перейменувала ще 31 міський об'єкт, назви яких пов'язані з Російською Федерацією та її сателітами. Рішення про зміну назв цих об'єктів було прийнято 9 лютого на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання більшістю голосів депутатів, повідомляє Київрада.

За словами Володимира Бондаренка, заступника міського голови та секретаря Київської міської ради, російські наративи десятиліттями спотворювали українську історію та впливали на нашу свідомість своєю пропагандистською культурою.

Київ поступово звільняється від російської колоніальної культури. За словами Бондаренка, на картах столиці немає місця топонімам, які прославляють країну-агресора, її радянське та імперське минуле.

У столиці було перейменовано низку міських об’єктів. Зокрема, змінили назву проспекту Перемоги. Йому повернули історичну назву – проспект Берестейський. Площа Перемоги тепер матиме назву Галицька.

Нагадуємо, що кияни вже можуть обрати нові назви станцій кільцевої електрички. Йде третій етап перейменування восьми станцій кільцевої електрички у Києві. Кияни можуть проголосувати за нові назви станцій у міському застосунку "Київ Цифровий". Обрані назви відповідатимуть топоніміці столиці, а старі назви радянських часів зникнуть з транспортної карти міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися