У Києві вимикали світло попри обіцяний період без обмежень

Через підвищене споживання електроенергії зросло навантаження на електромережу

Ліміти для Києва на четвер були досить високими, але енергетикам все ж довелося відключати світло попри обіцяний період без обмежень у споживанні. Деякі ділянки мережі все ще не можуть передавати настільки високі обсяги, тому деякі райони столиці довелося повернути до відключень. Про це у Facebook повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко, передають "Коментарі".

Укренерго дає ліміти споживання на наступний день напередодні ввечері. Ці обмеження враховують багато факторів - загальне навантаження на мережу, споживання, погоду тощо. Однак ці чинники можуть змінюватися протягом дня, а з ними і обмеження.

На 9 лютого НЕК виділив для столиці ліміти у 845 МВт на період з 00:00 до 10:00 та 1027 МВт з 15:00 до кінця доби. Це означає, що з 10:00 до 15:00, за оцінками енергетиків, була можливість взагалі не вимикати світло за стабілізаційним графіком.

Але з підвищенням споживання електроенергії у цей період зросло і навантаження. Деякі райони були змушені повернутися до відключень через те, що деякі ділянки мережі все ще не можуть передавати такі великі обсяги, написав Коваленко.

За його словами, стало зрозуміло, на що потрібно звернути увагу, щоб додати більшої функціональності системі.

"Я розумію, що зараз ми трохи розслабилися у споживанні, бо часто світло не відключають, або відключають на коротші терміни. Але ситуація все ще залишається складною. І те, що ми зараз зі світлом - це результат тяжкої роботи. Про це варто пам'ятати постійно. Так само, як і бути готовими до відключень", - зазначив Коваленко.

Нагадуємо, що у Києві замість графіків запустили сповіщення про відключення світла. Кияни отримуватимуть сповіщення про відключення незалежно від того, чи є у них Інтернет.

Читайте также