У ДТЕК розповіли про відключення світла у Києві цього тижня

В енергетичній компанії ДТЕК розповіли про відключення електроенергії в українській столиці цього тижня

В енергетичній компанії ДТЕК розповіли про відключення електроенергії в українській столиці цього тижня. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дав виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук.

За його словами, вихідні без відключень світла – не нова норма, а просто результат сприятливого збігу обставин.

"Комбінація кількох факторів дозволяє сьогодні у конкретний день не обмежувати споживання. Але завтра, коли буде робочий день і споживання підвищиться, будуть використовуватись графіки відключень", – заявив Сахарук.

Українці мають готуватися до того, що під час робочих днів знову застосовуватимуться графіки відключення світла.

"У нас залишається багато точок, які сильно постраждали в результаті обстрілів і які ще не відремонтовані повністю, наприклад, Одеса, Київщина, Харківщина, Запоріжжя", - зазначив Сахарук.

Він зазначив, що окрім балансових відключень, є також мережеві обмеження, через які у низці областей можуть і зараз відключати електропостачання. Сахарук повідомив про кілька факторів, які спрацювали, щоб у вихідні не вимикали електрику і що дозволило збільшити генерацію та постачання електроенергії: повернення до системи низки теплових атомних блоків, зростання виробництва електроенергії сонячними станціями через сприятливі погодні умови відремонтовано завдяки енергетикам мережі.

Крім того, за словами Сахарука, спрацювало і потепління, зростання світлового дня та традиційне зменшення споживання електрики протягом суботи та неділі. Як відомо, вчора компанія-постачальник електрики у будинку киян повідомила, що у понеділок, 13 лютого, у Києві не відключатимуть світло. Однак у разі навантаження мереж можливі відключення світла окремих районах. Вони проходитимуть за стабілізаційними графіками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися