Відключення світла у Київській області: як змінилася робота в регіоні

Стало відомо, як змінилася робота підприємств на території Київської області на тлі відключень світла через ракетні удари російських окупантів по критичній інфраструктурі

Стало відомо, як змінилася робота підприємств на території Київської області на тлі відключень світла через ракетні удари російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Відомо, що інститут оприлюднив звіт, присвячений Київській області за результатами восьмого щомісячного опитування керівників підприємств.

У звіті наводяться дані за підсумками опитування, що всі підприємства Київської області змушені були тимчасово призупиняти виробничі процеси у листопаді 2022 року (86% на рівні країни). У той же час, під час відключення світла продовжували працювати 18% опитаних.

Проте 54% підприємств регіону активно змінювали графік роботи, 46% встановлювали незалежні джерела енергопостачання та змінювали виробничі процеси, щоб упоратися з відключеннями.

Серед підприємців Київської області зменшилась частка підприємців області, які нарощували продаж – з 31,8 до 21,4%. Також удвічі збільшилася частка підприємців, які зменшували обсяги продажу, з 18,2% до 39,3%. Очікують збільшення обсягів продажів лише 37,5% підприємств і з нуля до 20,8% збільшилася частка очікуваних зменшення продажів.

Всім експортерам вдалося у грудні продовжити зовнішньоекономічну діяльність. 71% опитаних повідомили, що продовжують експорт і не припиняли, а 29% відновили експорт після припинення (18% країни). Водночас лише 8,3% експортерів регіону нарощували обсяги експорту, а 25% – його скорочували.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися