Зеленського просять зберегти унікальну річку на Київщині

Президента України Володимира Зеленського просять зберегти річку Рось, яка протікає територією Київської області

Президента України Володимира Зеленського просять зберегти річку Рось, яка протікає територією Київської області. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була опублікована на офіційному сайті Офісу Президента.

Петиція до Зеленського з проханням доручити уряду розробити та впровадити програму збереження річки Рось набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

За словами автора, річка Рось найбільше уособлює катастрофічну сукупність всіх наболілих проблем таких водних об'єктів. Її басейн розташований на території чотирьох областей – Вінницької, Житомирської, Київської та Черкаської.

Її води дають життя близько 500 тисяч мешканців Білої Церкви, Умані, Корсунь-Шевченківського, Богуслава, інших міст, кількох сотень сіл, селищ забезпечують роботу близько трьох тисяч підприємств промисловості, сільського та рибного господарств. На ній споруджено понад дві тисячі ставків, тринадцять малих гідроелектростанцій.

Автор зазначає, ще нещодавно Рось була однією з наймальовничіших і найчистіших в Україні, проте внаслідок “нищівного антропогенного навантаження, тривалого ігнорування багатьох, навіть передбачених законодавством вимог, відсутності контролю за виконанням невідкладних водоохоронних та інших заходів все більш відчутною стає загроза загибелі цієї унікальної річки.

У зв'язку з цим президента просять доручити Кабінету Міністрів забезпечити розробку, прийняття та належне виконання на основі публічно-приватного партнерства державної програми збереження річки Рось та сталого розвитку у її басейні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Эльга

14 лютого 2023, 10:54

Ці річка є основою нашої нації. в басейні ріки Рось жив народ богатирів рос.Це ми.так говоре всевс.істор.вид.Москва!!Ми роси,роські,руські..Вони розсія від розсіяних народів.Поверніть назву Рос,збережіть!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися