Головний генерал США оцінив можливість нового наступу РФ на Київ

Головний генерал США Марк Міллі прокоментував можливість нового наступу російських окупантів на українську столицю

Головний генерал США Марк Міллі прокоментував можливість нового наступу російських окупантів на українську столицю. Про це стало відомо із його коментаря за підсумками засідання контактної групи союзників України у форматі Рамштайн.

За його словами, армія Росії зосереджує наявні сили на сході України, тому Київ з дуже малою ймовірністю може стати метою її наступу.

"Якщо говорити про Київ, то завжди є потенціал для повітряних загроз, ракетних атак. Київ - столиця і важлива мета у війні. Я ніколи не недооцінюю здатності Росії атакувати, але поки що ми не бачимо суттєвих можливостей для цього", - сказав Міллі.

Нагадаємо, що у Збройних Силах України розповіли, коли російські окупанти можуть завдати нового ракетного удару по українській столиці. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дала речник оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами, росіяни вже два тижні готуються до масового обстрілу України. Поведінка перед атаками у агросора типова, її вже навчилися розшифровувати у ЗСУ.

"Швидше за все, проходять переспорядження та готуються до наступного виходу. Якщо говорити про відстань від одного масованого ракетного удару до іншого, це зазвичай до 2-х тижнів. І можемо помітити, що від попередньої до наступної – це якраз 24 лютого. Пам'ятаючи до притягнення ворога до сакральних дат, треба бути напоготові", - заявила Гуменюк.

Читайте также