На станціях метро Києва з'явилися лави для повітряних тривог (Фото)

В українській столиці на станціях київського метрополітену з'явилися лавочки, на яких можна сидіти під час сигналу повітряної тривоги

В українській столиці на станціях київського метрополітену з'явилися крамнички, на яких можна сидіти під час сигналу повітряної тривоги. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою підземки.

Відомо, що 18 підземних станцій столичного метро облаштували додатковими модульними лавами, щоб киянам та гостям міста було комфортніше чекати на повітряну тривогу.

Крім того, у разі тривалої тривоги або роботи підземних станцій виключно в режимі укриття, модульні лави трансформуються в ліжка.

Також перевагою конструкції є компактний розмір у розібраному вигляді, легкість у зборі та помірна вага.

Наразі сидіння розміщене на станціях "Академмістечко", "Шулявська", "Політехнічний інститут", "Вокзальна", "Університет", "Театральна", "Хрещатик", "Голосіївська", "Деміївська", "Палац "Україна", "Олімпійська" ”, “Площа Льва Толстого”, “Тараса Шевченка”, “Сирець”, “Лук'янівська”, “Кловська”, “Дружби народів”, “Позняки”, “Харківська”.

За даними метрополітену, метрополітен отримав лави завдяки підтримці партнерів у рамках пілотного проекту. Кошти підприємства щодо його реалізації не залучалися.

Читайте также