Стало відомо, коли вирішать проблеми зі світлом у Київській області

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, коли на території Київської області вирішать проблему з відключеннями електроенергії

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, коли на території Київської області вирішать проблему з відключеннями електроенергії. Про це стало відомо із коментаря, який дав голова правління компанії Володимир Кудрицький.

За його словами, на Київщині залишаються незначні обмеження – їхню причину мають вирішити за кілька тижнів.

Причина незначних мережевих обмежень полягає у руйнуванні інфраструктури, яка не може втратити весь обсяг електроенергії, яка потрібна для покриття споживання. Цю проблему планують усунути протягом "найближчих тижнів".

Кудрицький також пояснив, що ситуація з електропостачанням покращала завдяки роботі енергетиків, яка мала накопичувальний ефект як на підстанціях, так і на електростанціях. Позитивний вплив зробили і зовнішні чинники: потепління призвело до зниження споживання, яке полегшало покрити наявними ресурсами.

Однак, наголосив він, ситуація ще далека від стану абсолютно стабільної, адже ризики ракетного обстрілу в майбутньому залишаються.

"Але оскільки вже завершується зима, час працює на українську енергосистему. Очікуємо, що якщо не буде нових масштабних руйнувань, ситуація буде стабільною", - зазначив він.

З огляду на покращення ситуації в українській енергосистемі Україна здатна покривати споживання власними ресурсами, тому обсяг імпорту електроенергії скоротився. При зростанні споживання чи вплив інших чинників, які призведуть до дефіциту потужності, імпорт може бути відновлено.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися