У Києві можна зробити розстрочку боргів за комуналку: інструкція

Мешканці української столиці можуть скористатися послугою розстрочення боргів за комуналку

Мешканці української столиці можуть скористатися послугою розстрочення боргів за комуналку. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Центру комунального сервісу.

Відомо, що розстрочка полегшить киянам складання сімейного бюджету та допоможе комунальникам у воєнний час краще обслуговувати городян. Наразі в Україні діє постанова Кабінету міністрів від березня 2022 року, яка забороняє нараховувати та стягувати штрафи, пені, інфляційні нарахування, відсотки річних, нарахованих на заборгованість, що утворилася за несвоєчасне чи неповне внесення плати за житлово-комунальні послуги.

Заборонено також зупиняти надання житлово-комунальних послуг населенню через несплату за них чи сплату не в повному обсязі. Однак накопичувати борг, який все одно доведеться сплачувати, не варто. А реструктуризувати його та виплачувати зручними для споживача частинами киянам особливо просто. Для цього необхідно звернутись до Центру комунального сервісу (ЦКС).

ЦКС пропонує городянам оформити розстрочку на будь-який вид комунальних послуг у будь-якому сервісному центрі ЦКС за попереднім записом та навіть дистанційно.

У ЦКС інформують: щоб укласти договір реструктуризації необхідно подати заяву, оригінали та копії наступних документів: паспорт (або ID-картку та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру), картку платника податків PHOKПП (IPH) (не надається власником ID-картки), документ, який підтверджує право власності житловим приміщенням/квартирою та витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, довіреність представника та його паспорт (якщо договір укладатиметься представником власника).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися