У Києві відбудеться масштабне святкування Масниці: де та коли

У Києві проведуть Масницю з традиційними українськими обрядами

На ВДНГ у Києві святкуватимуть Масницю, де протягом двох днів, 25 та 26 лютого, кияни та гості міста зможуть поринути у традиційні гуляння. Про те, як цьогоріч пройде Масниця, повідомляє прес-служба ВДНГ.

Цього року організатори скасували будь-які концерти. На заході будуть представлені українські традиції, народні ритуали, костюми та страви. Місце проведення заходу буде прикрашене стрічками та декораціями з сіна, а також на території експоцентру будуть облаштовані фотозони.

Головною стравою на фуд-корті на Масницю будуть вареники, а також працюватиме окремий "Бар вареників". Страву подаватимуть з класичними солоними начинками, такими як картопля, капуста, м'ясо, картопля, гриби та бринза, а також із солодкими, такими як сир та вишня. Окрім вареників, гості також зможуть скуштувати м'ясні та овочеві страви, приготовані на грилі.

Ще однією важливою частиною Масниці є обряд Колодія. Гості зможуть побачити давню традицію на власні очі і, за бажання, взяти в ній участь.

Також на святкуванні можна буде сфотографуватися у традиційному головному уборі. На центральній площі експоцентру буде облаштовано відповідну фотозону.

Тема традиційних костюмів продовжиться й у виступах вуличного театру. Протягом двох днів відвідувачів зустрічатимуть ходулісти у яскравих святкових костюмах.

Завершиться святкування Масниці традиційним спаленням солом'яного опудала, яке символізує злі сили зими. Це стане завершенням дводенного заходу на ВДНГ. Це відбудеться 26 лютого о 18:30 з ліворуч від ковзанки (перед 7-м павільйоном). Дійству передуватиме видовищне шоу Київського вогняного театру.

Нагадуємо, що до Дня закоханих у Києві запустили експрес "Потяг до тебе" зі справжнім ретро-паровозом. Закохані пари насолоджувалися романтичною подорожжю по Києву з вечерею від відомого шеф-кухаря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися