У Києві облаштували сучасне безбар’єрне укриття (ФОТО)

Як виглядає та що там є

В Дніпровському районі Києва в Центрі реабілітації для осіб з інвалідністю облаштували сучасне укриття. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної мерії.

Заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Марина Хонда розповіла, що в Центрі реабілітації для осіб з інвалідністю облаштували сучасне укриття подвійного використання, розраховане на 120 людей. До повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в цьому закладі зробили капітальний ремонт відділення трудової реабілітації, відділення фізичної реабілітації та в групі денного перебування для молоді з ментальними розладами.

"Зараз у Центрі перебуває 97 дітей та осіб з інвалідністю, зокрема внутрішньо переміщені діти з Бердянська, Луганської, Донецької та Харківської областей", – зазначила Хонда.

Заступниця мера Києва додала, що ремонтні роботи з облаштування нового сучасного укриття в Центрі реабілітації для осіб з інвалідністю завершили в січні цього року. В укритті облаштували пандуси, зручний під’їзд, поручні, а також туалет для осіб із інвалідністю. В Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю працюють над всебічним розвитком дітей і молоді з інвалідністю, залучають їх до активного соціального життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року на ремонт укриттів спрямують понад 350 мільйонів гривень. На капітальний ремонт підвальних приміщень житлових будинків у всіх десяти районах Києва для використання під укриття витратять понад 290 мільйонів гривень. Ще окремо 61 мільйон гривень витратять на роботи у спорудах цивільного захисту в Дарницькому, Деснянському, Оболонському та Святошинському районах Києва. Торік у Києві збільшили кількість укриттів майже на чотири сотні. Зараз в столиці є понад чотири тисячі укриттів різного виду.

 

Читайте также