У Київської області активізувався новий вид шахрайства

Що треба знати, щоб не дати ошукати себе

У Київській області побільшало випадків шахрайства під час закупівлі деревини. Про це попередили в поліції регіону, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, шахраї активізувалися на фоні потреб громадян в умовах війни. Наразі у відомих соціальних мережах став розповсюдженим псевдопродаж деревини. В поліції Київської області оприлюднили корисні поради, як не дати ошукати себе під час онлайн-замовлення деревини.

Надійний алгоритм дій наступний: 

·       перевірити коментарі та відгуки покупців, які вже користувалися послугами продавця;

·       здійснювати розрахунок за товар при доставці та без передплат; 

·       з’ясуйте чи наявний дозвіл від лісового господарства.

"Поліція Київщини застерігає від шахрайства: будьте обачними та використовуйте поради. У разі ж, якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте та звертайтесь до поліції", — закликали мешканців регіону правоохоронці.

Нагадаємо, столичні правоохоронці затримали групу шахраїв, які ошукали близько трьох сотень людей. Слідство встановило, що чоловіки через мережу Інтернет ошукували людей під приводом продажу мобільної та комп’ютерної техніки. Для цього розміщували на онлайн-платформах оголошення. Після отримання повної передплати від довірливих покупців аферисти зникали або ж надсилали інший товар.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

Читайте також, як столичний підприємець вкрав мільйони на закупівлі для українських військових.

Читайте также