У Києві презентують перше у світі видання про рашизм

У Києві презентують перше науково-публіцистичне видання, у якому дається визначення рашизму як ідеології

У Київському університеті імені Бориса Грінченка 28 лютого відбудеться презентація книги "Заборонити рашизм". Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

"Заборонити рашизм" - це перше науково-публіцистичне видання, у якому дається визначення рашизму як ідеології та суспільної практики сьогодення. У книзі йдеться про новий вид фашизму, про його витоки, методи російського експансіонізму та гегемонізму щодо України, решти Європи і всього світу.

Автором ідеї створення книги й натхненником проєкту став Віктор Огнев'юк – український філософ, професор, академік НАПН України, фундатор і ректор Університету Грінченка (2007–2022).

Захід відбудеться за адресою: Київ, вулиця Левка Лук’яненка, 13-б. Початок презентації книги - о 15:00 28 лютого.

У заході, зокрема, візьмуть участь члени авторського колективу:

– Володимир Огризко, кандидат історичних наук, міністр закордонних справ України (2007–2009), керівник Центру дослідження Росії, проректор з міжнародної діяльності Університету;

– Павло Полянський, кандидат історичних наук, доцент, заступник державного секретаря Кабінету Міністрів України;

– Борис Гуменюк, доктор історичних наук, професор, Надзвичайний і Повноважний Посол, ректор Дипломатичної академії України при МЗС України (1996-2003);

– Валентина Піскун, доктор історичних наук, професор, завідувачка відділу джерелознавства новітньої історії України Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.  С.  Грушевського НАН України;

– Ігор Гирич, доктор історичних наук, професор, завідувач відділу джерелознавства нової історії України Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України.

Нагадуємо, що в Києві відкрили унікальну виставку про мистецтво під час війни. Виставка відкрита і працюватиме до 25 лютого у Мистецькій галереї бібліотеки імені Миколи Руденка, розташованій на вулиці Ревуцького, 6.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися