Метро на Виноградар: у підземці зробили заяву про будівництво

Начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський розповів про процес будівництва нової гілки підземки на житловий масив Виноградар

Начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський розповів про процес будівництва нової гілки підземки на житловому масиві Виноградар. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який він дав в інтерв'ю журналістам видання ТСН.

За його словами, з початку повномасштабної війни РФ проти України та запровадження військового стану генпідрядник "Київметробуд" повідомив про неможливість продовження робіт з будівництва підземки на Виноградарі, тому їх було зупинено, проте зараз їх уже знову відновили.

“Звичайно, на темпи будівництва впливає поточна ситуація, адже бригади будівельників та всі залучені до будівництва під час повітряної тривоги мають бути у безпеці. Крім того, нестабільне електропостачання уповільнює робочий процес. Але, незважаючи на труднощі, що виникають через війну, київська міська влада та метрополітен докладають максимум зусиль, щоб цей проект продовжувався”, – заявив Брагінський.

Нагадаємо, що Брагінський також розповів про те, чи планується подорожчання вартості проїзду у підземці української столиці найближчим часом. За його словами, метрополітен не ухвалює рішення про можливе підняття тарифів на проїзд, проте комунальники лише надають дані щодо собівартості перевезення пасажирів.

Він зазначив, що наразі у КМДА не обговорюється питання підняття тарифів у метро. Дані за собівартістю за 2022 рік ще не проаналізовано.

"Я вважаю, що вони не будуть об'єктивними, тому що ми довгий час не працювали в режимі перевезень (з березня по 16 травня) та пасажиропотік за минулий рік дуже низький, а собівартість перевезень вираховується з одного пасажира, тобто чим більше ми перевозимо населення , тим менша собівартість однієї поїздки. Тому це питання сьогодні не обговорюється", - сказав Брагінський.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися