На Київщині впроваджують нове освітлення: подробиці від влади

У громадах на території Київської області триває процес запуску вуличного освітлення, яке відключали через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі

У громадах на території Київської області триває процес запуску вуличного освітлення, яке відключали через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке публікують прес-служби місцевої влади.

Відомо, що з 20 лютого світло з'явилося на вечірніх вулицях Ірпеня та Боярки. Це стало можливим через стабільну ситуацію в енергосистемі України та відсутність обмежень щодо енергоспоживання.

У Боярці вуличне освітлення у місті працюватиме з 18:00 до 22:00. В Ірпені з середовища вуличне освітлення буде включено і в Михайлівці-Рубежівці, Забуччі, Козинцях, Діброві. До кінця тижня будуть освітлені також парки та сквери громади.

Нагадаємо, що у національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли про те, коли на території Київської області вирішать проблему з відключеннями електроенергії. Про це стало відомо із коментаря, який дав голова правління компанії Володимир Кудрицький.

За його словами, на Київщині залишаються незначні обмеження – їхню причину мають вирішити за кілька тижнів. Причина незначних мережевих обмежень полягає у руйнуванні інфраструктури, яка не може втратити весь обсяг електроенергії, яка потрібна для покриття споживання. Цю проблему планують усунути протягом "найближчих тижнів".

Кудрицький також пояснив, що ситуація з електропостачанням покращала завдяки роботі енергетиків, яка мала накопичувальний ефект як на підстанціях, так і на електростанціях.

Позитивний вплив зробили і зовнішні чинники: потепління призвело до зниження споживання, яке полегшало покрити наявними ресурсами.

Читайте также