У Києві кардинально змінять рух громадського транспорту: деталі

В українській столиці найближчим часом кардинально змінять рух громадського транспорту — йдеться про тендер комунального підприємства "Київпастранс" щодо встановлення нових дорожніх знаків

В українській столиці найближчим часом кардинально змінять рух громадського транспорту — йдеться про тендер комунального підприємства "Київпастранс" щодо встановлення нових дорожніх знаків. Про це стало відомо з тендеру, опублікованого на сайті системи державних закупівель Prozorro.

Відомо, що буде закуплено 3000 інформаційно-вказівних знаків громадського транспорту розмірами 900х600 мм та 900х700 мм. За нові знаки заплатять трохи більше ніж 1 млн. гривень.

Згідно з тендерною документацією, КП планує закупити 1500 Інформаційно-вказівних знаків громадського транспорту розміром 900х600 мм та 1500 Інформаційно-вказівних знаків громадського транспорту розміром 900х700. Нові знаки планується закупити до 31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, що керівник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський розповів про те, чи планується подорожчання вартості проїзду в підземці української столиці найближчим часом. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який він дав журналістам видання ТСН.

За його словами, метрополітен не ухвалює рішення про можливе підняття тарифів на проїзд, проте комунальники лише надають дані щодо собівартості перевезення пасажирів. Він зазначив, що наразі у КМДА не обговорюється питання підняття тарифів у метро. Дані за собівартістю за 2022 рік ще не проаналізовано.

"Я вважаю, що вони не будуть об'єктивними, тому що ми довгий час не працювали в режимі перевезень (з березня по 16 травня) та пасажиропотік за минулий рік дуже низький, а собівартість перевезень вираховується з одного пасажира, тобто чим більше ми перевозимо населення , тим менша собівартість однієї поїздки. Тому це питання сьогодні не обговорюється", - сказав Брагінський.

Читайте также