Повітряна тривога у Києві: у місті тестуватимуть нову систему оповіщення

В українській столиці тестуватимуть нову систему оповіщення про загрозу ракетних ударів, передану Ізраїлем

В українській столиці тестуватимуть нову систему оповіщення про загрозу ракетних ударів, яку було передано Ізраїлем — вона кардинально відрізняється від своїх аналогів. Про це стало відомо із коментаря, який дав посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі національного телемарафону.

За його словами, Ізраїль готовий допомогти Києву у створенні системи попередження про повітряну загрозу цивільному населенню та надати відповідне обладнання.

В Ізраїлі система сповіщення дуже відрізняється від нашої. Наприклад, у нас, коли російські літаки злітають у білорусі, тривога включається одразу по всіх північних областях України.

У країні працюють потужні радари, які розраховують, куди саме летить ракета, і сирена включається секторально у конкретному місці. Крім того, сирена дає спеціальний сигнал, що вказує, скільки хвилин є у населення, щоб сховатися в укритті.

"Безумовно, така система нам потрібна, і робота над цим ведеться вже чотири місяці. Фактично під час візиту ізраїльтяни підтвердили, що вони протягом трьох місяців закінчать пілотний проект для Києва під наші реалії", - сказав Корнійчук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися