У Київській області очікується різке похолодання: прогноз погоди

На території Київської області та в українській столиці 22 лютого очікується погіршення погодних умов – синоптики дали прогноз погоди на сьогодні

На території Київської області та в українській столиці 22 лютого очікується погіршення погодних умов – синоптики дали прогноз погоди на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

Відомо, що синоптик прогнозують нічну температуру 1-3 градуси морозу вдень до 1 градуса тепла. Очікується хмарна погода з проясненнями, уночі без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 метрів за секунду.

Температура області протягом доби від 2° тепла до 3° морозу. У період до 24 лютого, внаслідок очікуваних морозів, на гирловій ділянці Десни спостерігатиметься утворення льоду з можливими різкими коливаннями рівнів води до 0,1-0,5 м за добу без негативних наслідків (відповідно до каталогу підтоплень річкою за минулі роки, орієнтовані на відмітки на посаді Літки (Броварський район, Київська обл.).

Нагадаємо, що синоптики розповіли, коли варто очікувати приходу весни до української столиці та інших міст країни, а також дали прогноз на найближчий час. За інформацією завідувача відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, середня температура повітря в січні була на 1-5 градусів вищою за кліматичну норму, а в Прикарпатті та Закарпатті — навіть на 5-6 ⁰С і більше.

За оцінками Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США та Європейського центру середньострокових прогнозів, весна в Україні очікується теплою. Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2⁰С. Такі ж аномалії очікуються і для середньої за місяць температури повітря. Така температура повітря у лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися