На станції "Лук'янівська" починається ремонт ескалаторів

Капітальний ремонт ескалаторів проводиться раз в десять років

На станції метро "Лук'янівська" почнеться послідовний капітальний ремонт усіх чотирьох ескалаторів. Ремонт триватиме майже рік - до січня 2022 року. Про це повідомив Департамент транспортної інфраструктури.

Планові капітальні ремонти (коли ескалатор повністю розбирається, проводиться заміна зношених запчастин і т.д.) проводять орієнтовно раз в 10-11 років після пробігу в 150 000 км. Нагадаємо, що на станції "Золоті ворота" завершено ремонтні роботи всіх шести ескалаторів, а на станції "Майдан Незалежності" роботи ще тривають.

За першу половину лютого ескалатори столичного метрополітену 73 рази зупиняли ручкою "Стоп" на різних станціях, щоб уникнути травмування пасажирів з необережності. Ще 46 раз - через потрапляння сторонніх предметів (монет, каблуків, одягу і т.д.). 27 зупинок устаткування пасажири зробили без необхідності.

У КМДА закликали пасажирів дотримуватися простих правил користування ескалатором для безпечної поїздки:

триматися за поручень;

не заступати за обмежувальну лінію;

не сидіти на сходах ескалатора;

не бігти на ескалаторі;

тримати дітей за руку.

Як повідомляв портал "Коментарі", Київський метрополітен облаштують новими приладами відеоспостереження. Згідно з планами керівництва, тільки в поточному році в приміщеннях метро змонтують 305 відеокамер. Таку інформацію повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації (КМДА). Згідно з проектом, 140 камер будуть оглядовими, 90 зможуть розпізнавати обличчя, 75 будуть мати не тільки функцію розпізнавання осіб, а й обладнані термальними датчиками для температурного скринінгу. Інтелектуальний функціонал системи істотно розширить можливості контролю, відзначають фахівці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися