Попередження ЗСУ: На Півночі РФ може влаштувати провокації 24 лютого

На північному напрямку в річницю початку повномасштабного вторгнення російські окупанти можуть влаштувати озброєні провокації

На північному напрямку у річницю початку повномасштабного вторгнення російські окупанти можуть влаштувати озброєні провокації. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою оперативного командування "Північ".

Відомо, що військові зафіксували рух колон військової техніки у районі кордону з Чернігівською областю без знаків розпізнавання та живою силою. Таким чином, не виключено можливих провокацій з боку окупантів до річниці повномасштабного наступу.

Найімовірніше, метою є звинувачення українських захисників у порушенні територіальної цілісності.

Нагадаємо, що начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів про загрозу ракетних ударів російських окупантів 23 та 24 лютого. Про це стало відомо з його коментаря, який він дав в інтерв'ю Українській правді.

За його словами, нічого незвичайного не буде. Він наголосив, що планується невеликий ракетний удар.

"23-24 – у них дві дати. Повірте мені, ми це пережили вже понад 20 разів", – сказав він.

Буданов також розповів детальніше про ракетний удар оккупантів по Києву 14 січня - коли сигнал повітряної тривоги спрацював після прильотів. За його словами, це був експериментальний запуск ракети.

"Наскільки я пам'ятаю – це 48Н6ДМ пусковий С-300 (ракета, що має дальність ураження цілей до 250 км і швидкість 2,5 км/сек). Вони стояли в Брянській області і це був один із перших зафіксованих подібних досвідчених пусків. Я наголошую, що це досвідчені пуски", – зазначив Буданов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися