Метро "Харківська" працює в штатному режимі з новими турнікетами

Новий тип турнікетів застосовується в метрополітенах Європи

Київський метрополітен оновлюється і ще одна станція метро зустріне пасажирів новими турнікетами. Так, про те, що з 23 лютого станція "Харківська" запрацює у звичному режимі повідомили в КМДА.

Напередодні фахівці завершили монтажні роботи та установку нової техніки.

Сучасна пропускна система приймає всі електронні види оплати проїзду, серед яких qr-квиток, Kyiv Smart Card, Карта киянина і безконтактна банківська карта. Роботи закінчили раніше, ніж планували, повідомила прес-служба "Київського метрополітену".

Пасажирів закликають користуватися безконтактним способом оплати проїзду і дотримуватися карантинних обмежень.

Відзначимо, що такі турнікети вже встановлені на станціях "Сирець", "Площа Льва Толстого", "Героїв Дніпра", "Контрактова площа". Також цей вид контрольно-пропускних пунктів є антивандальним і застосовується в європейських метрополітенах.

Як повідомляв портал "Коментарі", Київський метрополітен обзаведеться новими приладами відеоспостереження. Згідно з планами керівництва, тільки в поточному році в приміщеннях метро змонтують 305 відеокамер. Таку інформацію повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації (КМДА). Згідно з проектом, 140 камер будуть оглядовими, 90 зможуть розпізнавати обличчя, 75 будуть мати не тільки функцію розпізнавання осіб, а й обладнані термальними датчиками для температурного скринінгу. Інтелектуальний функціонал системи істотно розширить можливості контролю, відзначають фахівці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися