У Києві очікується різке потепління: синоптики дали прогноз

В українській столиці на майбутніх вихідних очікується різке покращення погодних умов та потепління — синоптики дали прогноз на останні дні зими

В українській столиці на майбутніх вихідних очікується різке покращення погодних умов та потепління — синоптики дали прогноз на останні дні зими. Про це стало відомо з прогнозу, опублікованого на порталі Sinoptik.

У суботу вдень на Київщині - 10...12°С. Вночі північ від — близько 0 °С. У неділю північ від — до 3… 4 °З. У північних регіонах буде хмарно, але без опадів.

Нагадаємо, що з іноптики розповіли, коли варто очікувати приходу весни до української столиці та інших міст країни, а також дали прогноз на найближчий час.

За інформацією завідувача відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, середня температура повітря в січні була на 1-5 градусів вищою за кліматичну норму, а в Прикарпатті та Закарпатті — навіть на 5-6 ⁰С і більше.

За оцінками Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США та Європейського центру середньострокових прогнозів, весна в Україні очікується теплою.

Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2⁰С. Такі ж аномалії очікуються і для середньої за місяць температури повітря. Така температура повітря у лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися