Успенський собор Києво-Печерської Лаври змінився до невпізнання (Фото)

В українській столиці прикрасили новими світловими зображеннями Успенський собор Києво-Печерської Лаври

В українській столиці прикрасили новими світловими зображеннями Успенський собор Києво-Печерської Лаври. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікував міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у соціальних мережах.

Відомо, що швейцарський художник Геррі Хофштеттер одягнув Успенський собор Києво-Печерської лаври у незвичайний світловий одяг. Він вбирає будівлі та пам'ятники у символічні патерни із зображеннями, що викликають у всіх українців однозначні асоціації. Це прояв солідарності до роковин повномасштабного вторгнення Росії до України.

Нагадаємо, що глава Православної церкви України Епіфаній розповів, коли ПЦУ почне проводити постійні богослужіння у Києво-Печерській Лаврі. Про це стало відомо з його коментаря, що він дав в інтерв'ю виданню NV.

За його словами, у ПЦУ впевнені, що отримають довгостроковий договір на користування храмами Києво-Печерської лаври, а саме Свято-Успенським собором та Трапезною церквою.

Він звернув увагу на те, що ПЦУ пішла дипломатичним шляхом. Спершу запропонувала механізм разового дозволу. Його блаженство зізналося, що до кінця ніхто не розумів, що дозвіл можна буде отримати вже на Різдво 7 січня.

Тому ПЦУ отримуватиме разові доступи. Йдеться про здійснення богослужінь лише у великі свята. Для більшого — потрібен час.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися