На Київщині очікуються важливі перейменування: що відомо

У Бучі на території Київської області найближчим часом очікуються важливі перейменування - йдеться про зміну радянських назв вулиць

У Бучі на території Київської області найближчим часом очікуються важливі перейменування – йдеться про зміну радянських назв вулиць. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Бучанської міської ради.

Відомо, що нові найменування пропонують вибрати онлайн мешканцям Бучі, Ворзеля, Бабинців, Луб'янки, Синяка, Вороньківки, Раківки. Проголосувати за нові імена вулиць свого населеного пункту можна в онлайн-опитуванні – посилання на нього тут.

Голосування триватиме до 10 березня, і саме його результати розгляне спеціальна комісія, щоб подати на розгляд сесії Бучанської міської ради. Також у міськраді нагадують, що пропозиції щодо нових назв приймає відділ містобудування та архітектури Бучанської міської ради. Достатньо написати на e-mail: [email protected].

Нагадаємо, що в українській столиці перейменують станції Київської міської електрички - це робиться в рамках дерусифікації та декомунізації топонімів. Відповідне голосування завершилося у додатку "Київ цифровий".

Відомо, що понад два тижні тому у додатку "Київ Цифрової" проводили опитування щодо перейменування кількох станцій кільцевої електрички. У голосуванні взяли участь 21769 користувачів, більшість із них – чоловіки. Отже, за результатами голосування кияни підтримали перейменування: станції Вишгородська на Пріорці, Північної платформи станції "Київ-Пасажирський" – на Вокзальну, станцію "Лівий Берег" – на Березняки, станцію "Київська-Русанівка" – на Русанівці, станцію "Київ-Дніпровський" - на Микільську Слобідку, станцію "Троєщина-2" - на Райдужну, станцію "Троєщина" - на Воскресенка, станцію "Зеніт" - на Куренівську, станцію "Рубіжівський" - на Парк Нивки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


perst proroka

1 березня 2023, 19:13

Смешные клоуны ,недоразвитые Особи жизненный уровень людей опустили ,Опускают ещё ниже,занимаются переименованованием улиц,насколько нужно Деградировать

Татьяна

28 лютого 2023, 20:02

Чим дитя не бавилось аби не плакало .

Калейдоскоп по-киевски

28 лютого 2023, 11:08

Только свежие факты.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися