Стало відомо, коли в Києві встановлять систему оповіщення з Ізраїлю

Посол України Ізраїлі Євген Корнійчук розповів про те, коли в українській столиці розгорнуть систему оповіщення про загрозу ракетних ударів, яку пообіцяла ця країна

Посол України Ізраїлі Євген Корнійчук розповів про те, коли в українській столиці розгорнуть систему оповіщення про загрозу ракетних ударів, яку пообіцяла ця країна. Про це стало відомо з коментарів, які дипломат дав в інтерв'ю журналістам видання The Times of Israel.

За його словами, і зраїльську систему оповіщення про загрозу наближення ракет може розгорнути в Україні протягом чотирьох місяців. Такі терміни озвучив голова МЗС Ізраїлю Елі Коен під час візиту до Києва. Корнійчук зазначив, що Україна публічно просила про це півроку і їй дали обіцянку, але системи досі не надійшли. Видання пише, що перше розгортання буде пілотним і в кращому разі охопить таке місто, як Київ.

"Ми розуміємо, що в Ізраїлю зараз не так багато на складах, але війна, на жаль, не закінчиться завтра. Якщо ми нарешті досягнемо угоди і почнемо отримувати ізраїльське оборонне обладнання за три місяці, шість місяців, дев'ять місяців, ми згодні". Але Ізраїль має бути на правильній стороні історії", – додав він.

Нагадаємо, що російські окупанти почали застосовувати нову тактику ракетних ударів по критичній інфраструктурі та іншим об'єктам — ракети та дрони противник тепер запускає через русло річки Дніпро. Про це стало відомо із коментаря спікера Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону.

За його словами, росіяни вносять корективи у свою тактику і частіше запускає ракети вздовж русел річок – Дніпра, Дністра та Південного Бугу, росіяни намагаються уникнути української ППО. Він зазначив, що таким чином ракети проходять углиб території України. І вже безпосередньо на підльоті до об'єктів відпрацьовують поразку. Гнат заявив, що російська розвідка продовжує працювати і шукати, де знаходяться сили української ППО. А до кінця тижня ворог готує повітряні атаки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися