Повітряна тривога у Києві: що намагалися зробити росіяни вночі

В українській столиці та на території Київської області в ніч на 1 березня лунав сигнал повітряної тривоги

В українській столиці та на території Київської області в ніч проти 1 березня лунав сигнал повітряної тривоги — російські окупанти намагалися атакувати регіон дронами-камікадзе. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Київської обласної військової адміністрації.

Жителям області повідомляли, що зафіксовано ворожий повітряний об'єкт. Сили протиповітряної оборони були напоготові.

У частині України в ніч проти 1 березня також була повітряна тривога. Росіяни атакували Україну іранськими дронами Shahed-136

Нагадаємо, що посол України Ізраїлі Євген Корнійчук розповів про те, коли в українській столиці розгорнуть систему оповіщення про загрозу ракетних ударів, яку пообіцяла ця країна. Про це стало відомо з коментарів, які дипломат дав в інтерв'ю журналістам видання The Times of Israel.

За його словами, і зраїльську систему оповіщення про загрозу наближення ракет може розгорнути в Україні протягом чотирьох місяців. Такі терміни озвучив голова МЗС Ізраїлю Елі Коен під час візиту до Києва. Корнійчук зазначив, що Україна публічно просила про це півроку і їй дали обіцянку, але системи досі не надійшли. Видання пише, що перше розгортання буде пілотним і в кращому разі охопить таке місто, як Київ.

"Ми розуміємо, що в Ізраїлю зараз не так багато на складах, але війна, на жаль, не закінчиться завтра. Якщо ми нарешті досягнемо угоди і почнемо отримувати ізраїльське оборонне обладнання за три місяці, шість місяців, дев'ять місяців, ми згодні". Але Ізраїль має бути на правильній стороні історії", – додав він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися