У Київській області унеможливили відключення світла: деталі

У Таращанській громаді на території Київської області встановили потужний генератор, який матиме критичну інфраструктуру за можливих проблем з електроенергіями

У Таращанській громаді на території Київської області встановили потужний генератор, який матиме критичну інфраструктуру за можливих проблем з електроенергіями. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував міський голова Таращі Михайло Кривошеєв.

За його словами, цього тижня місто отримало потужний дизельний генератор. Він стане у пригоді для того, щоб забезпечити харчування об'єктів критичної інфраструктури у разі знеструмлення.

"Це значна підтримка для громади від заступника голови Київської обласної військової адміністрації та Говарда Баффета, який очолює фонд Howard G. Buffett Foundation", - заявив він.

Нагадаємо, що в українській столиці найближчим часом можуть серйозно подорожчати ціни на електроенергію - йдеться про весну 2023 року. Про це стало відомо із коментаря, який дав радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко журналістам видання Апостроф.

За його словами, Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, обмежила зростання тарифів на світ, проте зараз це надто дорого обходиться для держави. Він наголосив, що різноманітні графіки підвищення цін з метою пом'якшення економічних наслідків для споживачів. Швидше за все, навесні одну з цих стратегій доведеться затвердити, інакше кризу в енергетиці подолати не вдасться.

"І чим радикальніший варіант буде прийнято, тим швидше в ринок прийдуть інвестиції", - сказав він.

Він визнає, що такі заходи можуть викликати невдоволення у споживачів, які завжди нервово реагують на підвищення тарифів, проте, за його словами, адресні монетарні субсидії для незахищених верств населення здатні повністю нівелювати соціальну напругу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися