Стало відомо, коли у Києві закінчиться опалювальний сезон

Голова правління "Нафтогаз України" Олексій Чернишев розповів про те, коли в українській столиці закінчиться опалювальний сезон

Голова правління "Нафтогазу України" Олексій Чернишев розповів про те, коли в українській столиці закінчиться опалювальний сезон. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, завершення цьогорічного опалювального сезону в Україні очікується на початку квітня.

"Є надія, що зможемо це зробити на самому початку квітня, але керуватимемося температурними показниками", - сказав Чернишов.

Він зазначив, що у разі, якщо весна буде холодною, то теплопостачання триватиме. Однак ми всі маємо розуміти, що "необхідно економити". Крім цього, глава "Нафтогазу" наголосив, що ціна на газ для населення до кінця опалювального сезону не зросте і залишиться незмінною "незалежно від його юридичного чи фактичного завершення.

Нагадаємо, що в українській столиці можуть розпочати відключення електроенергії після серйозного потепління цього року. Про це стало відомо із коментаря, який дав колишній міністр енергетики України та голова наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков в інтерв'ю каналу "Сьогодні".

За його словами, незважаючи на масований ракетний обстріл, енергосистема країни впоралася з викликом – прогноз росіян, що українці замерзнуть взимку не виправдався. У той же час значні пошкодження енергосистеми вимагають бережливого користування, а нестача світла може статися влітку. Він зазначив, що коли влітку потеплішає, включатимуться додаткові прилади – кондиціонери, холодильники – це також може спричинити дефіцит. Енергетикам вже потрібно готуватися до ремонту обладнання та наступного осінньо-зимового максимуму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися