Оплата проїзду в маршрутках Києва кардинально зміниться: деталі

В українській столиці планують кардинально змінити систему оплати проїзду у маршрутних таксі

В українській столиці планують кардинально змінити систему оплати проїзду у маршрутних таксі — йдеться про запровадження оплати банківською карткою з боку приватних перевізників. Про це стало відомо із коментаря глави Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігоря Моісеєнка, який він дав ТСН.

За його словами, запровадити безготівковий проїзд у приватних маршрутках міські чиновники планували ще до війни, але тоді не порозумілися з перевізниками.

"Наприкінці минулого року КДВА прийняла зміни до розпорядження, згідно з яким продовжили термін впровадження електронного квитка. Тобто було вирішено впроваджувати безготівкову оплату проїзду в маршрутках столиці після скасування військового стану в Україні. Але раптом виявилося, що столичні чиновники думають інакше, точніше мають плани запровадити безготівкову оплату в маршрутках вже цього року не чекаючи на закінчення дії військового стану", — заявив Моісеєнко.

Глава асоціації каже, що така поспішність чиновників викликає, м'яко кажучи, подив у перевізників. А вони перевозять понад 75% пасажирів у режимі маршрутного таксі у Києві, а це близько 1200 автобусів.

Водночас голова асоціації додає, що приватні перевізники хочуть запровадити безготівковий розрахунок у маршрутках, але робити це потрібно неквапом, а детально проаналізувавши ситуацію в цій сфері.

"Приватні перевізники хочуть перейти на безготівковий розрахунок. Так їм буде легше контролювати роботу водіїв. Вони не займатимуться видачею здачі за проїзд пасажирам, а повністю зосереджуватимуться на дорозі. Але для запровадження безготівкової оплати проїзду між перевізниками та містом слід вирішити низку проблемних питань" , – каже експерт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


педалік

3 березня 2023, 13:30

всі маршрутки працюють на чорну касу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися