Якою буде погода у Києві на вихідні: синоптики дали прогноз

Стало відомо, якою буде погода в українській столиці на вихідні — синоптики дали свій прогноз

Стало відомо, якою буде погода в українській столиці на вихідні — синоптики дали свій прогноз. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на метеорологічному порталі Sinoptik.

У суботу майже по всій Україні буде хмарно з проясненнями, без опадів. Лише на Київщині місцями очікується невеликий дощ. Повітря прогріється до 5…8 °С. Вночі по всій країні очікується близько 0°С.

У неділю у більшості областей буде прохолодно. На півночі - до 2...5 °С.

Нагадаємо, що з іноптики розповіли, коли варто очікувати приходу весни до української столиці та інших міст країни, а також дали прогноз на найближчий час.

За інформацією завідувача відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, середня температура повітря в січні була на 1-5 градусів вищою за кліматичну норму, а в Прикарпатті та Закарпатті — навіть на 5-6 ⁰С і більше.

За оцінками Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США та Європейського центру середньострокових прогнозів, весна в Україні очікується теплою.

Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2⁰С. Такі ж аномалії очікуються і для середньої за місяць температури повітря. Така температура повітря у лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися