Серед мешканців Київського зоопарку створили нові пари (ФОТО)

Як виглядають сімейства

У Київському зоопарку створили 19 нових пар. Про це розповіли у столичному звіринці, передають "Коментарі".

"Цієї весни у Київзоо створено понад 19 нових родин, і це на додачу до вже існуючих. Пари та родини створюють з різних причин — когось для розмноження, а когось просто для компанії — згідно Плану колекції. Це складна і дуже відповідальна робота для усіх співробітників зоопарку", — зазначили в Київзоо.

Торік столичний зоопарк поповнився 300 новонародженими малюками, а ще майже 400 тварин з постраждалих регіонів отримали тепло та прихисток.

"Яких тільки родин не побачиш у Київзоо — і лускаті, і пернаті, і пухнасті.

Так, для врятованої мартишки де Бразза на ім’я Сіма спеціально привезли нового супутника на ім’я Сіл. Сірому журавлю Сірку знайшли прекрасну супутницю Роксолану. Для нашого грифа Гарі колеги передали двох симпатичних пернатих "дівчат". Табун благородних оленів з п’яти самиць отримав нового благородного вожака Нео", — розповіли в Київському зоопарку.

Окрім того, для новоствореної родині єнотів облаштовують родинне ранчо. Сімейка єнотів в Київзоо складається з 16 особин, серед яких дев’ять врятованих від війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку придбали для горіли Тоні спеціальну піч, що може зігріти його навіть в умовах блекауту. В столичному зоопарку розповіли, що у вольєрах, де мешкають найбільш чутливі до температур та освітлення тварини, встановлюють дров'яні печі та акумуляторні ліхтарі. Ці прилади працюють й при відсутності електроенергії. Для обігріву зимового помешкання горили Тоні в зоопарку встановили дров’яну піч – булер’ян. Це допомагає підтримувати тепло у приміщенні навіть у саму морозну погоду. Для цієї тварини температура в оселі має бути не меншою за 19 градусів тепла.

Нагадаємо, в Київському зоопарку анонсували велику експозицію з врятованими під час повномасштабної війни єнотами та пообіцяли, що херсонських кавунів вистачить на всіх.

Читайте також, що у Києві під час реконструкції в столичному зоопарку вкрали понад два мільйони гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися