У Києві планують залишитися більшість переселенців: подробиці

В українській столиці планують залишитися жити багато переселенців, які були змушені залишити свої будинки через війну Росії проти України

В українській столиці планують залишитися жити багато переселенців, які були змушені залишити свої будинки через війну Росії проти України. Про це стало відомо з відповідного соціологічного опитування, проведеного групою Рейтинг.

Відомо, що у своїй переселенці обрали Київ тому, що тут живуть родичі та близькі друзі (відповіді 45% опитуваних). Серед інших причин називали можливість знайти роботу (26%), безпеку у місті за умов війни (22%). 8-9% відзначили, що їм подобається Київ і тут багато можливостей, щоб розпочати нове життя, 5%, що тут є вільні місця для тимчасового проживання. Для 4% було байдуже, куди їхати, ще для 2% — це було рішення організації, відповідальної за переселення.

За даними соціологів, 28% ВПО, які опинилися в Києві, пов'язують своє майбутнє життя зі столицею. Майже стільки ж – 27% – "швидше пов'язують". Близько третини ВПО не планують свого майбутнього життя у столиці.

Серед ВПО лише 21% працюють у звичайному режимі, 12% — віддалено, 4% — за скороченим графіком, 17% — на новій роботі. Не працюють 45% переселенців, які мешкають у Києві. Дві третини переселенців орендують квартиру, ще чверть — живуть у будинку родичів, друзів, знайомих. У центрах для біженців, готелях, хостелах проживають 6-7%, у власному будинку – 2%, у житлі інших місцевих мешканців.

Соціологи також з'ясували, що ставлення киян до співвітчизників, які приїхали до міста через війну, є досить позитивним. 55% опитаних киян позитивно сприйняли б те, якби частина переселенців залишилася жити в місті і працювати, 35% — нейтрально, і лише 8% — негативно. Як зазначають соціологи, більшість представників опитаних киян та переселенців не фіксують складнощів у відносинах між собою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися