У Києві збираються кардинально змінити систему ППО: що потрібно знати

В українській столиці найближчим часом збираються модернізувати роботу системи протиповітряної оборони

В українській столиці найближчим часом збираються модернізувати роботу системи протиповітряної оборони - йдеться про проект команди положення "Київ цифровий" для допомоги силам ППО. Про це стало відомо із повідомлення заступника голови КМДА Петра Оленіча.

За його словами, під час кожної тривоги ППО захищають наше небо, і місто хоче допомогти їм. Найбільш актуальною потребою є телекомунікаційні комплекти для безперебійного зв'язку.

На платформі продовжується збирання коштів на телекомунікаційні комплекти для ППО; АПК для пілотів літаків-винищувачів, мережеве обладнання; ноутбуки; авто і т.д.

Нагадаємо, що посол України Ізраїлі Євген Корнійчук розповів про те, коли в українській столиці розгорнуть систему оповіщення про загрозу ракетних ударів, яку пообіцяла ця країна. Про це стало відомо з коментарів, які дипломат дав в інтерв'ю журналістам видання The Times of Israel.

За його словами, і зраїльську систему оповіщення про загрозу наближення ракет може розгорнути в Україні протягом чотирьох місяців. Такі терміни озвучив голова МЗС Ізраїлю Елі Коен під час візиту до Києва. Корнійчук зазначив, що Україна публічно просила про це півроку і їй дали обіцянку, але системи досі не надійшли. Видання пише, що перше розгортання буде пілотним і в кращому разі охопить таке місто, як Київ.

"Ми розуміємо, що в Ізраїлю зараз не так багато на складах, але війна, на жаль, не закінчиться завтра. Якщо ми нарешті досягнемо угоди і почнемо отримувати ізраїльське оборонне обладнання за три місяці, шість місяців, дев'ять місяців, ми згодні". Але Ізраїль має бути на правильній стороні історії", – додав він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися