У Києві збудують величезну висотку біля метро "Героїв Дніпра" (Фото)

В Оболонському районі українській столиці збудують 23-поверхову висотку біля станції метрополітену "Героїв Дніпра" та ринку "Оболонь"

В Оболонському районі українській столиці збудують 23-поверхову висотку біля станції метрополітену "Героїв Дніпра" та ринку "Оболонь". Відповідне рішення було ухвалено депутатами Київської міської ради.

Відомо, що міськрада погодила зміну цільового призначення ділянки на просп. Оболонському, 52. Таким чином орендар цієї землі – ТОВ "Форца Груп" (компанія має полтавське "коріння") – зможе побудувати 23-поверховий житлово-офісний комплекс на місці колишнього магазину будматеріалів. При цьому депутати заплющили очі на те, що Детальний план території (ДПТ), до якої входить ця ділянка, зараз оскаржиться в суді, а чергові багатоповерхівки в даній місцевості, схоже, посилять транспортні та соціальні проблеми Оболонського району.

2 березня 2023 року Київрада під час свого пленарного засідання без обговорення підтримала проект рішення про зміну цільового призначення ділянки та зміни орендаря земельної ділянки на просп. Оболонському, 52 в Оболонському районі Києва (№08/231-210/ПР від 25 січня 2022 року).

Нагадаємо, що глава комітету інформаційно-технічного забезпечення в Спілці фахівців із нерухомого майна Києва Олександр Бойко розповів, коли почнуть зростати ціни на квартири в новобудовах української столиці. Про це фахівець повідомив у коментарі ТСН.

За його словами, покупців нерухомості в новобудовах Києва взимку поменшало. Середня вартість квадратного метра первинного житла станом на початок 2023 року стартує від 34 200 грн. Проте ціни, мабуть, почнуть зростати. Враховуючи різні експертні прогнози щодо активності бойових дій у найближчі місяці, можна цілком можливо спрогнозувати підвищення цін на нерухомість, зазначив ріелтор. Збільшення попиту на нерухомість та розширення програм із кредитування призведе до зростання цін. Очікується, що найдешевші варіанти житла купуватимуть насамперед.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися