На Київщині зроблять важливе перейменування: подробиці

У Борисполі на території Київської області збираються зробити важливе перейменування — йдеться про зміну назви однієї з вулиць на честь 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців

У Борисполі на території Київської області збираються зробити важливе перейменування — йдеться про зміну назви однієї з вулиць на честь 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Така пропозиція була оголошена на засіданні виконкому Бориспільської міської ради.

Відомо, що завдяки героїчним діям 72-ї бригади імені Чорних Запорожців на початку війни ворог так і не зміг увійти до Борисполя. Міський голова Борисполя Володимир Борисенко також підтримав та запропонував назвати ще одну вулицю пам'ять Андрія Верхогляда – командира батальйону 72 ОМБр. Верхогляд навесні минулого року захистив Бориспіль і вже влітку загинув під час оборони від окупантів місто Світлодарськ Донецької області.

Нагадаємо, що державна компанія "Укрзалізниця" планує перейменувати південно-західну залізницю - це буде зроблено в рамках дерусифікації топонімів. У мобільному додатку Дія триває опитування щодо нової назви Південно-Західної залізниці у Києві.

Залізниця називається ще з часів Російської імперії, коли Україну вважали її південно-західною частиною. Зараз на вибір пропонують чотири варіанти: Київська залізниця, Московська залізниця, Центральна залізниця, Північна залізниця.

На час публікації вже проголосували понад 24 тисячі людей. Опитування триватиме до 10 березня. Віддати свій голос можна у категорії "Опитування".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дмитро

8 березня 2023, 13:03

Вибачте, але займатися перейменуванням, я вважаю, є найбільший дебілізм. Бажаєте щось увіковічіти, так зробить, збудуйте і назвіть. А переіменовувати - це метода комуністів. Ті з початку теж всему свої назви клеїли, бо більш нічого робити не вміли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися