У Києві відбудеться прощання із загиблим героєм Дмитром Коцюбайлом: дата

В українській столиці відбудеться прощання та похорон легендарного добровольця та Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, який загинув у бою з російськими окупантами під Бахмутом

В українській столиці відбудеться прощання та похорон легендарного добровольця та Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, який загинув у бою з російськими окупантами під Бахмутом. Про це повідомили у батальйоні "Вовки Да Вінчі", яким командував Коцюбайло.

Відомо, що 10 березня "Да Вінчі" поховають у Києві. Спочатку з Героєм попрощаються о 12:00 у Михайлівському соборі, а потім о 13:15 на Майдані Незалежності.

Дмитру Коцюбайлу було 27 років. На війну пішов у віці 18 років і всі ці роки продовжував боронити державу. У 2014 році він отримав тяжке поранення у Пісках Донецької області.

Після одужання повернувся на фронт. Молодший лейтенант, командир батальйону "Вовки Да Вінчі" у складі 67-ї окремої механізованої бригади. Глава держави своїм указом надав Дмитру у 2021 році звання Героя України.

Нагадаємо, що в українській столиці з'явиться вулиця на честь міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув у січні в авіакатастрофі у Броварах – нардепи передали до Київської міської ради звернення 150 парламентаріїв про увічнення пам'яті глави МВС.

З Київрадою було обговорено питання про запуск процедури, необхідної для перейменування. Нардеп Галина Янченко заявила, що отримала запевнення, що Київрада та КМДА максимально сприятимуть на всіх етапах процедури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

9 березня 2023, 10:05

За які особисті героїчні досягнення Дениса Монастирського в Києві буде названо вулицю на його честь? Може я чогось не знаю, чи щось пропустив то підскажіть мені будьте ласкаві. Мені здається, що Аваков для МВС зробив набагато більше чим Монастирський, а вулиці не назвали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися