Синоптик розповіла, коли у Києві буде справжнє потепління: прогноз

Синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла, коли в українській столиці варто очікувати реального потепління та по-справжньому весняної погоди

Синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла, коли в українській столиці варто очікувати на реальне потепління та по-справжньому весняну погоду.

За її словами, минулого року метеорологічна весна прийшла наприкінці березня, у двадцятих числах. Поки що вона ще не почалася. І хоча найближчим часом можуть бути певні підвищення температури, але наскільки ця ситуація буде стабільною, поки що важко сказати. Вона зазначила, що метеорологічна весна настане у другій декаді березня. На кожній метеостанції метеорологічна весна фіксується окремо, на південних станціях її можуть зафіксувати раніше, на деяких пізніше.

"В даний час, наприклад, для Київської області середньодобова температура сьогодні становить -1. Тобто ми ще не перейшли до весни. Потім 1-2 дні може бути з вищою температурою, наприклад 0, але вона ще не буде стабільною, знову буде зниження. Подивимося, можливо, у другій декаді ми перейдемо до метеорологічної весни. Це тільки для Києва. Для інших метеостанцій важче поки сказати", - сказала фахівець.

Нагадаємо, що з іноптики розповіли, коли варто очікувати приходу весни до української столиці та інших міст країни, а також дали прогноз на найближчий час.

За інформацією завідувача відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, середня температура повітря в січні була на 1-5 градусів вищою за кліматичну норму, а в Прикарпатті та Закарпатті — навіть на 5-6 ⁰С і більше. За оцінками Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США та Європейського центру середньострокових прогнозів, весна в Україні очікується теплою. Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2⁰С. Такі ж аномалії очікуються і для середньої за місяць температури повітря. Така температура повітря у лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися