На Київщині можуть побудувати величезний цвинтар: подробиці

На території Київської області може з'явитися новий величезний цвинтар — йдеться про меморіальне місце пам'яті загиблих українських воїнів

На території Київської області може з'явитись новий величезний цвинтар — йдеться про меморіальне місце пам'яті загиблих українських воїнів. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий столичний активіст Дмитро Перов.

За його словами, цвинтар можуть розмістити у Биківні між Броварами та Києвом. Уряд і Міністерство ветеранів сьогодні розглядають цей варіант як найімовірніший.

Попередню ідею, яка передбачала розміщення меморіалу на Лисій горі, остаточно відхилили після додаткових консультацій з експертами та активістами.

Перов уточнює, що згідно з ескізом новий військовий цвинтар матиме три зони, а його загальна площа становитиме понад 100 гектарів.

Активіст уточнив, що уряд також розглядає варіанти розміщення цвинтаря на ВДНГ, у Берківцях, Червоному та Чайках (Святошинський ліс).

Нагадаємо, що в українській столиці з'явиться вулиця на честь міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув у січні в авіакатастрофі у Броварах – нардепи передали до Київської міської ради звернення 150 парламентаріїв про увічнення пам'яті глави МВС.

З Київрадою було обговорено питання про запуск процедури, необхідної для перейменування. Нардеп Галина Янченко заявила, що отримала запевнення, що Київрада та КМДА максимально сприятимуть на всіх етапах процедури.

Читайте также