На Київщині можуть побудувати величезний цвинтар: подробиці

На території Київської області може з'явитися новий величезний цвинтар — йдеться про меморіальне місце пам'яті загиблих українських воїнів

На території Київської області може з'явитись новий величезний цвинтар — йдеться про меморіальне місце пам'яті загиблих українських воїнів. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий столичний активіст Дмитро Перов.

За його словами, цвинтар можуть розмістити у Биківні між Броварами та Києвом. Уряд і Міністерство ветеранів сьогодні розглядають цей варіант як найімовірніший.

Попередню ідею, яка передбачала розміщення меморіалу на Лисій горі, остаточно відхилили після додаткових консультацій з експертами та активістами.

Перов уточнює, що згідно з ескізом новий військовий цвинтар матиме три зони, а його загальна площа становитиме понад 100 гектарів.

Активіст уточнив, що уряд також розглядає варіанти розміщення цвинтаря на ВДНГ, у Берківцях, Червоному та Чайках (Святошинський ліс).

Нагадаємо, що в українській столиці з'явиться вулиця на честь міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув у січні в авіакатастрофі у Броварах – нардепи передали до Київської міської ради звернення 150 парламентаріїв про увічнення пам'яті глави МВС.

З Київрадою було обговорено питання про запуск процедури, необхідної для перейменування. Нардеп Галина Янченко заявила, що отримала запевнення, що Київрада та КМДА максимально сприятимуть на всіх етапах процедури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися