У центрі Києва зробили важливе перейменування: що потрібно знати мешканцям

У Шевченківському районі української столиці зробили важливе перейменування у рамках дерусифікації та декомунізації топонімів

У Шевченківському районі української столиці зробили важливе перейменування у рамках дерусифікації та декомунізації топонімів. Йдеться про вулицю Казарменну, яка раніше мала ім'я радянського діяча Григорія Андрющенка. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби Київської міської ради.

У червні минулого року експертна комісія затвердила перелік об'єктів міського підпорядкування, яким доречно повернути історичні назви та назви історичних місцевостей, що відображають характерні чи унікальні риси минулого та надзвичайну цінність для історії топонімічного ландшафту Києва, зазначили у прес-службі Київської міської ради.

Вулицю Григорія Андрющенка було названо на честь Героя Радянського Союзу Григорія Андрющенка. У той самий час на початку ХХ століття вулиця називалася Казарменною.

Ця назва походить від комплексу міських казарм, у яких до 1910-х років розташовувався 132-й піхотний Бендерський полк, 1917 року знаходився 1-й Український козацький полк. Ці казарми були зведені наприкінці XIX — на початку XX століття коштом міської влади, яка таким чином виконувала так звану військову квартирну повинность. Архітектурну цінність має корпус казарм, збудований останнім, 1911 року, за проектом архітектора Михайла Бобрусова (д. №4/22). У архітектурному плані будинок вирішено у формах оптимального модерну з особливостями класицизму.

З метою деколонізації столичної топонімики, відновлення та збереження топонімики столиці, що історично склалася, шляхом електронного голосування в додатку "Київ Цифрової" 9350 користувачів проголосували за повернення історичної назви вулиці. За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення про повернення історичної назви.

Сьогодні ця вулиця лежить від вулиці В'ячеслава Чорновола до вулиці Шолуденка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися