У Києві побудують нову транспортну розв'язку: чим цікавий проект

У Києві планують почати будівництво нової дворівневої розв’язки

Цього року в столиці планують розпочати будівництво нової дворівневої розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передають "Коментарі".

Комунальна корпорація "Київавтодор" завершує підготовку проектно-кошторисної документації для реконструкції транспортної розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Наступний крок - оголошення процедури закупівель робіт з реконструкції.

На перетині двох автомагістралей буде побудована транспортна розв'язка типу "неповний лист конюшини". Проектна пропускна здатність цієї розв'язки становитиме 11 200 автомобілів на годину. Це в кілька разів перевищує пропускну здатність перехрестя зі світлофором, який спричиняє постійні затримки руху та затори в пікові години.

Рух від вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра буде здійснюватися через шестисмуговий шляхопровід. Запланована довжина споруди - 125 метрів. На розв'язці будуть облаштовані велодоріжки, а на шляхопроводі – спільний велопішохідний тротуар. Загальна довжина велодоріжок – близько 2,8 км.

Техніко-економічне обґрунтування реконструкції розв'язки було затверджено відповідним розпорядженням. Очікується, що за умови регулярного фінансування реконструкція транспортного вузла займе близько двох років.

Нагадуємо, що в Ірпені ведуть активне будівництво дорожнього мосту через мікрорайон Романівка. Поблизу зруйнованого рік тому мосту зараз будівельники прокладають новий через річку Ірпінь — уже готується основа полотна переправи для прокладання дорожнього покриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися