Коли закінчиться опалювальний сезон у Києві: пояснення експерта

Директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександра Сергієнка розповів, коли варто очікувати на закінчення опалювального сезону в українській столиці

Директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександра Сергієнка розповів, коли варто очікувати на закінчення опалювального сезону в українській столиці. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав журналістам видання ТСН.

За його словами, є загальновідомі правила, коли завершується опалювальний сезон – середня температура повітря має становити 8 градусів на добу. Але, як свідчить практика, слід вимкнути тепло, як одразу йде похолодання.

"Тому потрібно детально проаналізувати прогноз погоди, а вже після цього перекривати тепло. Досвід показує, що коли йде похолодання, то люди починають масово хворіти, а ще часто користуватися електрообігрівачами, що дуже небезпечно. Особливо для людей похилого віку, які хочуть зігрітися. я б радив із цим не поспішати", - розповів Сергієнко.

Він зазначив, що потрібно орієнтуватися на 15 квітня, але все залежатиме від погоди, оскільки торік опалювальний сезон закінчився 28 березня.

Нагадаємо, що в українській столиці 16 березня очікується різке погіршення погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

За словами синоптиків, вдень пройде невеликий дощ при температурі від 5 до 7 градусів тепла та при холодному північно-західному вітрі 7-12 метрів за секунду.

У Київській області 16 березня буде хмарно із проясненнями. Уночі без істотних опадів, удень невеликий дощ. Вітер північно-західний, 7-12 метрів за секунду. Температура в області вночі 0 – 5 тепла, вдень 4 – 9 градусів тепла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киянин

4 квітня 2023, 15:38

Олександр, а зараз не потієш, довбень? Середня добова 3

Олександр

22 березня 2023, 09:43

Андрій, Справа ж не тільки в рахунку. Температура у квартирі 28 градусів, а з увімкненим радіатором була б за 30 градусів. На вулиці 16, а гріють як скажені. Відкриті вікна не допомагають, доводиться кондиціонер включати. У котрий раз переконуюсь що Київрада це злочинці на чолі з Кличком.

Андрій

17 березня 2023, 18:31

Федір, так рахунок все одно прийде, опалюєте Ви вулицю чи ні. Якщо у Вас індивідуальне опалення то так, це вихід, якщо звичайний будинок багатоквартирний з вертикальною розводкою, то немає сенсу перекривати батарею, бо рахунок всеодно прийде.

Федір

16 березня 2023, 10:07

Я в себе вже відключив опалення. Не хочу опалювати вулицю. Температура в квартирі була 29 град. С. Повідкривав вікна. Погано, що відповідні служби не реагують на температуру повітря зовні і не корегують подачу тепла у приміщення міста Київа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися