ВСУ розповіли, як працює ППО в Києві і які хитрощі використовує РФ

Речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів про те, як працює протиповітряна оборона над українською столицею

Речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів про те, як працює протиповітряна оборона над українською столицею. Про це стало відомо з його інтерв'ю, яке він дав журналістам 24 канали.

За його словами, до округу Києва зосереджено багато ЗРК, адже більшість російських повітряних атак спрямована саме на столицю. Окупанти це усвідомлюють, тому вдаються до хитрощів.

Він зазначив, що кожен регіон України прикритий різними системами, проте найвище військове керівництво розуміє пріоритетні цілі ворога. Тому більшість ворожих ракет та дронів збивається на підступах до столиці.

Іноді збивається 100% ракет, наприклад, чотири з чотирьох, а іноді – дві з чотирьох. Це нормально, тому що не завжди вдається виявити і перехопити ті ракети. . І плюс люди, які можуть фотографіями допомагати ворогові", – пояснив Ігнат.

Він додав, що окупанти також проводять аеророзвідку для виявлення позицій українських систем ППО.

"Той самий А-50 злітає, коли працює наша ППО, він бачить приблизні місця пусків. Щоразу вони різні, але вони становлять певний алгоритм. Все це ми знаємо і враховуємо, але вони теж це враховують при плануванні наступних атак", - зазначив він. спікер НД.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися